Teknoloji

Elon Musk’ın Apple hakkında sert sözlerle yüklediği açıklamaları doğru çıktı

Pazartesi günü Elon Musk , Apple’ı Twitter’daki reklamlarını dondurmakla suçlayarak, bunun “Amerika’da ifade özgürlüğünden nefret etmeleri” nedeniyle olduğunu ve neredeyse kavga çıkaracağını söyledi. Bir dijital reklamcılık analitiği şirketi olan Pathmatics’in verilerine göre, Apple’ın aynı gün Twitter reklamlarına 84.615 dolar harcadığı bildirildi . Bundan önceki gün Apple, Twitter reklamlarına tam olarak 104.867 dolar harcamıştı.

Veriler, Musk’ın iPhone üreticisinin Twitter’da reklam vermeyi “çoğunlukla durdurduğu” iddiasıyla çelişiyor. Pathmatics’in araştırmasına göre, Apple’ın Twitter reklam satın almaları aslında Ekim’den Kasım’a kadar arttı. Veriler, Apple’ın Twitter reklam harcamasının tipik satın alımlarından çok fazla değişmediğini gösteriyor. Rakam, yaz boyunca Temmuz’da 2 milyon dolardı ve Ağustos’ta 3.3 milyon dolardı. Pathmatics’in raporuna göre, Ocak 2021 ile Eylül 2022 arasında Apple, Twitter reklamlarını tanıtacak. ayda ortalama 1.473.390 dolar harcadı.

Apple, 2022’nin ilk çeyreğinde Twitter’ın en iyi reklamvereni oldu ve şirketin tüm gelirinin %4’ünü elde etti. Son zamanlarda harcamaları kısmış olsa da, ayda 1 milyon dolarlık reklamla Twitter için hala bir nimet ve Musk da bunu söyledi. Apple reklam vermeyi durdurduİddialarıyla tamamen çelişiyor.

Twitter ve Apple bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapmadı. Bilindiği üzere Musk, Twitter’ı devralmasının ardından basın linki bölümünü kapatmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu